Als het niet kapot is, repareer je het niet, was de oude wijsheid die we als kinderen werden onderwezen en we zijn het nu zeker vergeten. Dit is de reden waarom het nieuws over het trieste en vroegtijdige dood van hartstilitair slachtoffer Michael Orourke, van de VS geraakt de krantenkoppen slechts een paar dagen geleden. Ondanks de wanhopige inspanningen van de paramedici, het gezin en de geliefden van deze geliefde en dumpende grootvader het zich niet veroorloven om te wachten op te lang voordat u de paramedici voor hulp belt. Zijn leven werd helaas te vroeg gesneden door een ander levenslange wonder: het gebruik van een AED (geautomatiseerde externe defibrillator). Het goede nieuws is, Michael leefde.

Externe defibrillator

Een AED of automatische externe defibrillator is een geautomatiseerd, op batterijen, elektronisch apparaat dat specifiek is ontworpen om het levensbedreigende hartaanvallen te behandelen door cardio-pulmonaire reanimatie, in minuten, en in sommige gevallen, zelfs voordat de hartaanval is gestopt Het apparaat wordt ook een AED-rig genoemd, wat in officiële termen een geautomatiseerde externe defibrillator betekent. Met behulp van de nieuwste technologie, en na het opnemen van de toestemming van de patiënten konden de paramedici het apparaat gebruiken om Michael Orourke met succes te herleven, althans een tijdje.

Helaas eindigde Michaels het leven niet met dat moment van schittering toen hij in de operatiekamer werd gebracht. Omdat zijn hart is gestopt met kloppen, klopte zijn hart nog steeds – wat betekent dat hij nog in leven was. Noodpersoneel was in staat om hem met succes te reanimeren met behulp van een defibrillator, maar vanwege de omvang van zijn verwondingen, werd hij bij aankomst in het ziekenhuis dood uitgesproken. Zijn familie is zo dankbaar dat hij nog steeds een leven kon hebben – hij wilde anderen redden om door te gaan wat hij deed, dus zorgde hij ervoor dat zijn rode levens met een AED goed beschermd was.